ANGELIE’S BLOG #23. ALLERLEI SOORTEN EN MATEN.

 In Uncategorized

De afgelopen week is er veel “volk” bij ons over de vloer geweest. Uit alle geledingen en uithoeken van de wereld zelfs. Op maandag kwamen de brouwers van Hertog Jan uit Arcen langs om de kaas te proeven. Zij werden begeleid en ondersteund door twee nonnen: Zij zorgden voor een warm en gewijd ontvangst met een kwinkslag.

Op dinsdag kwam een delegatie van Agriterra naar ons bedrijf kijken. Agriterra is de organisatie waarvoor Siebe twee keer naar Afrika is uitgezonden. Deze organisatie stelt zich als doel om met deskundigheid uit de Nederlandse landbouw bij te dragen aan een positieve economische ontwikkeling van landbouwcoöperaties en -, organsaties in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Dus liepen er elf nationaliteiten over ons erf. Met ogen en oren wijd open voor de Nederlandse fokkerij en daaraan gekoppelde productie, de automatisering in een melkveebedrijf, onze voederwinning en jongvee-opfok. Ze maken in die landen grote stappen voorwaarts. Ze kunnen meeliften op de know-how van de landbouw in Nederland. Die, volgens de WUR, de allerbeste van de wereld is. De Nederlandse landbouw heeft de afgelopen acht decennia met vallen en opstaan dit niveau weten te bereiken. In het buitenland kunnen ze deze fases overslaan, en instappen op ons niveau. Wat resulteert in een betere inkomensverdeling binnen deze continenten.

Op donderdagavond hadden we familie en vrienden uitgenodigd voor een “kleine, niet-officiële, bescheiden, korte en informele opening van Siebe’s kaas”. Als voorschot op de grote, officiële, feestelijke, langere en formele opening in het voorjaar van 2019.

En vanaf vrijdag wisten weer heel veel mensen “Siebe’s kaas” te vinden. Uit Erp, Heeswijk, Boekel, Berlicum, Amsterdam, Veghel en Uden. Velen kwamen voor het eerst. Maar een behoorlijk aantal kwam terug. En dat zien we graag. Dat je terugkomt voor onze kaas in alle soorten en maten.

   

Recent Posts